Mitt i livet ...

Senaste inläggen

Av Pia - 30 augusti 2010 22:03

  


Nu har jag hittat en massa knappar härinne..

Så nu ska klåfingret själv in o trycka lite här.. *S* Få se hur det går..


Det här är en person som jag tycker har en härlig humor!

jag hoppas länken fungerar nu!


ANNONS
Av Pia - 30 augusti 2010 21:41

  


Jag har ju fått lite skäll för jag är dålig på att uppdatera så det är bäst att jag skriver lite..    Nejdå jag tror inte det är så allvarligt menat men jag har väl inte haft sån skrivlust. Har mest suttit med psp . Och sen har jag försökt få ordning på mina stationery mallar som jag gjorde i en grupp för några år sedan. Jag var så duktig så när jag skulle ominstallera min dator för ngt år sen , så raderade jag den ABSOLUT enda disk som jag inte ville ha utsuddad!!  

Tack vare en genomrar person som lagrat det hon sett jag gjort i denna grupp så fick jag tillbaka allt på en CD-skiva! Tack Ancie!!  

Nu har jag äntligen börjat försöka få dem rätt o fungerande igen.


Sen är det ett stort orosmoln på min himmel igen..  

Vad gör man när ens barn bara drar sig undan o man sitter miltals ifrån utan att kunna nå fram o hjälpa dem när de mår dåligt??

Känns som mina armar är totalt bakbundna.. Sen orkar man inte heller till slut..

Det värsta är att jag känner att de som bor nära med har gett upp hoppet.

hade jag körkort o bil hade jag bara åkt utan  att vänta en sekund till!!

Men jag sitter här  och kan inget göra.. men jag VILL!! Suck!!


Ja, ja.. Får väl försöka sysselsätta mig med något mer så tankarna skingras..

Måste nog försöka inventera skafferiet inför mogondagens veckohandel..  

Min rara svärmor ställer som vanligt upp med skjuts till affären. Och så blir det kanske en trevlig pratstund på samma gång!

Ha det så gott så länge mina vänner!!   

ANNONS
Av Pia - 17 augusti 2010 04:13

  

Så blev det måndag igen .

Hade en diskussion med min sambo i helgen om hans datarum. han trivs inte där sen vi flyttade in. Tyvärr är han en värre hamster än jag så det var ganska trångt därinne. Bla 2 stora högtalare som är som 2 halva garderober! Nu lyckades jag väl äntligen få honom att inse att det kanske ändå skulle vara bäst att lagra dem nån annanstans för han får inte plats med sina hjälpmedel mm. Han är ju blind.

Så eftersom jag inte är den mest tålmodiga person här i världen när jag fått ideer i huvet, så satte jag ju igång o flytta o dra!   Kanske inte så lyckat med tanke på min artros i leder osv.Blev helt slut!! Men det blir nog mkt bättre till slut.

Lyckades iallafall få igång 2 datorer igen. Så nu ska det väl då finplaceras osv.. Och högtalarna ska köras iväg för lagring av någon vänlig själ med stor bil.  


Börjar må sämre o sämre av min övervikt nu. Funderar stark på att söka om att få gå igenom en gastrisk bypass.. Har prövat allt! Men eftersom jag har fel på sköldkörteln med så blir det inte lättare. Knäna blir mer o mer plågsamma o det är ju inte bättre av alla extra kilon jag bär på.

Bara så orolig för att bli nekad o att de ska säga att det bara är att ändra kosten o motionera. Jag har ju försökt.. Går ner några kilo  o sen upp lika fort igen.. Eller totalstopp. Får nog ta mig i kragen o försöka få till en läkartid innan veckan är slut. Men blir bara sååå nervös..  

Av Pia - 15 augusti 2010 15:02

  


Så blev det söndag em. Idag har jag mest tagit det lugnt o läst en bok. Sen blev det lite datatid för att se över den här bloggen. Hoppas allt är o ser ut som det ska nu.

Igår  fick jag iallafall äntligen ordning på min altan. Och eftersom det var så härligt väder så hann vi få en mysig kväll med grillning med.

Men idag är det mulet o lite småblåsigt så det får bli innesittande.

Nu ska jag se om jag kan göra lite tråkig nytta i hemmet med innan jag tar en paus med lite psp-grafik.

Ha en skön söndag em o kväll!


Av Pia - 14 augusti 2010 12:11Nu har vi komit ända in i mitten på augusti! Det känns helt overkligt.. Var tog sommaren som man skulle göra så mycket i vägen???   

Iallafall så fick vi tag i ordentliga utemöbler till altanen efter mkt funderande.

Men sen satte mitt vänstra knä att ta till alla  klutar för att plåga mig. Har haft en obeskrivlig värk både dag o natt så det blev inte mkt påtande med rabatterna som jag tänkte. Men  men.. Det finns en ny vår.

Så fick jag trevligt men kort besök av Tina förra helgen. Datasupport som vanligt men gick nog bra denna gång . Var inte så stresssigt utan jag hade all tid jag behövde. Och tur min sambo finns som kan rätta upp o tala om vad jag gjort fel!

För allt går ju inte som på räls bara för att man ska försöka på egen hand nu!  Såna dundertabbar , men det får jag väl bjuda på! Gör inte om dem iallafall det lovar jag! Bara idiotiska saker som jag borde veta om nu.. hi hi..

Ja sen skulle då dränera runt vårt hus så vi har just nu staplat uteböbler o golvplattor i halva vardagsrummet. Lolit lolit som Tina skulle sagt med ett litet skadeglatt leende,, Men nu är de äntligen klara o jag har inskaffat en vattenslang med rätt koplingar. Så i em ska jag ut o spola rent på golvet. Sen ska möblerna ut!! Är ju lite växlande väder men skönt o inget regn ännu iallafall.

Satt igår kväll o lekte med psp o grafik. Det kändes roligt för första gången på väldigt länge.Fick göra om eländet 3 ggr på grund av att jag glömde små skitsaker men blev nöjd till slut.

Jahg har hållit på att försöka lägga in Windows 7 i min stora dator. Den är helt klar för det. Testade tom 64 bitars o det gick bra till det fstanade på mitt gamla tvkort!   Det som hände var att jag gjorde minst 10 försök till ominstallationer o varje gång så fick jag plötsligt ett oidentifierat nätverk. Så jag satt med två nätverk på samma gång o datorn ville inte gå ut på nätet utan att stännga ner uppkopplingen o sen felsöka. Då gick det. Men det här upprepades vid varje s-la omstart!!   Till slut gick jag tillbaka till gamla sega Vista. Men jag kunde inte släppa iden så jag lånade en testdisk av Kent  till min lilla bärbara. Denskulle inte ens vara klar för  7an men godtog allt ,nästan utan problem. Till jag kom till mitt fontläsningsprogram.. Appcrasch Talade datorn ilsket om för mig!! Sen fick jag dubbelt nätverk igen när jag envisades.. Så det var bara att leta reda på ett annat nya re som funkade med 7an. Hittade som väl var ett o nu sitter jag vid den stora datorn med Windows 7!    Men tappade lusten för allt vad datorer heter innan dess! Nu funkar den o det går snabbt äntligen! Igår installerade jag mina plug ins för filtren i grafikprogrammet o hoppas att allt ska flyta på..

Hittade ju tom bloggen som tyvärr blir bortglömd mellan varven..

Men nu ska jag ut o möblera min altan! Hoppas inte vattenslangen löper amok bara!!   

Här är bilden jag gjorde igår..

          

                                                  
     


Av Pia - 11 april 2010 12:20


  

Ja nu har det gått en sån där lång tid som det inte skulle göra..*S*

Hade ju bestämt mig för att skriva lite oftare.Men men..

Nu har det hunnit bli ett nytt år och det känns som våren är på väg igen.

Det var en lång jobbig höst. Jag fick röntga mitt ena knä och hand. Men jag fick äntligen ett ordentligt svar och vidare hjälp och förklaring på min konstiga värk. Jag har fått diagnosen Artros. Men mkt bra info genom 2 härliga sjukgymnaster på Artrosskolan o ortopeden så jag nu vet vad jag kan göra. Värken kommer o går men det kan jag leva med. Det bästa är att veta att det beter sig på detta sätt och att jag kan hjälpa mig själv.

Yrseln försvann med järntabletter så nu är jag ok igen.

Hösten drog vidar o det blev vinter. Fick besök av Tina och Jonathan vilket var jätteroligt! I samma veva för vi två erbjudanden på ny lägenhet!! Så Tina skjutsade oss till den ena  o den andra låg på botten i huset intill.

Ja naturligtvis ville vi ha den på samma gata.

Vi fick den o allt gick i  en hejdundrande fart!

Så halkade min stackars svärmor under en solig promenad o bröt sin handled.

Nu var inte hon bra o vi skulle flytta några mån senare.

Fick komma in den 25 jan! Den gamla skulle rotrenoveras så vi behövde inte "finstäda överallt". Skööönt!

Så tack vare Kents snälla , underbara svågrar och syskonbarn gick flytten i ett nafs!!

Men hann ju inte mer än komma in och på plats förrän det ramlade in lapp i brevlådan att nu skulle rotrenoveringen komma!

Jaha!! Vi fick evakueras till en 2:a liten bit bort på samma område i 5 veckor.

vad vi längtade hem!! *S* Men veckorna gick o i fredags var vi tillbaka igen så fort vi kunde! *S* Snälla svärmor körde våra saker både dit o hem igen.

Men även om vår nu var i stort sett klar innan så gjorde ju allt spring att det ändå blev skitigt överallt. Och eftersom vi fick en ny urtjusig ytterdörr som ju skulle vara bredare så blev det ett tjusigt dammlager överallt !! Så nu har jag dammat o torkat o satt upp gardiner igen sen i fredags. Har vard rummet kvar men det tar jag imorgon.. Får ju värk när det blir för mkt på en gång.

Men såååå skönt. När jag kröp ner i min egna säng kändes som jag la mig på dunbolster!! *S*

Idag skiner solen o jag skulle egentligen passa på att gå ut en stund..

Men knät värker så jag hoppar över det. Hoppas få tag på en kvast o spade så jag kan gör iordning min nya altan nu snart. har köpt blomfröer men lite rädd ändå att misslyckas.. Har liksom inga gröna fingrar.. Men men.. Roligt iallafall!!!

Ha det så gott!!! Njut av våren o solen!!

Av Pia - 9 september 2009 10:46


  

Vart tar tiden vägen? Plötsligt känns det som jag sitter på ett expresståg utan stopp.

Min sambo var ju borta i 2 veckor o jag skulle göra så mycket här hemma. Men inget knappt blev gjort. Kunde inte begripa varför jag var så orkeslös o trött! Svaret fick jag vid ett läkarbesök senare.. Blodvärdet hade rasat ner till 98 mot 134 i mars! Ja det blev fler besök o mediciner mm. Nu försöker jag bara komma ifatt igen och åtminstonde slippa yrselanfallen. det var karusell som jag inte alls ville åka med på ett tag här. Kan fortfarande inte böja mig ner till golvnivå utan snurr men det blir väl bättre.

Blev sittande vid facebook o datorn i en veckas tid iallafall.

Vi har sökt en större lägenhet och framförallt i ett hus med hiss för att slippa allt släpande på matkassar i trappan.

Jag har utslitna axlar o armar så det blir jobbigt. Nu har vi fått erbjudande om lägenhet och ska iallafall titta på den ikväll. Sen får man se om den passar och om vi ev kan få den. Men det känns som att jag inte riktigt vet hur jag ska orka med en ev flytt just nu..

Nej, nu ska jag försöka ta ett tag  med städningen här hemma! Blev ju så eftersatt när jag mått dåligt..

Av Pia - 9 augusti 2009 16:36


Igår for min sambo med bil upp till Norge. Det känns lite konstigt för jag tror inte han varit borta från mig så här sen vi flyttade ihop. Resan är lång.

Fick sms igår kväll att de övernattade i   . Idag på morgonen fortsatte de tidigt. Fick ett sms sent på em då de kommit till Kiruna. Bara skog sa han så det började väl bli jobbigt och långsamt. Nu ser han ju inget eftersom han är helt blind , men resan blir lång ändå. Regnade gjorde det visst med och då blir det ju ännu tristare.

Själv har jag bara tagit det lugnt här. Fick ett telefonsamtal från min stora-syster så jag ska åka dit på tisdag och stanna över natten.

Har honsen inte allt för mycket att göra med jobb så ska vi åka till Tuna Park i Eskilstuna på onsdag em. Det kan bli roligt eftersom jag inte varit där än. Vi brukar prata i telefon även om det inte blir så ofta. Men de sista två gångerna så blev det både 3 o 4 timmar! Det är tur att jag har extra billigt på telefonen..*S*

Idag kände  jag mig så konstig i kroppen.. Förstod inte varför.. Och hade ont i mitt knä med igen.. Svaret fick jag se på köksbordet sent på em.. Jag hade tagit fram mediciner som vanligt , men glömt dem i en fin liten hög på köksbordet!*S* Ja där gjorde de ju verkligen nytta!! jag skulle  nog lägga ifrån mig huvet med och glömma var jag lagt det om det inte satt fast! men nu ska jag gå och laga mig lite middag.

Ha en fin söndagskväll..


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se